Begynner vi å få dreisen på trebarnslivet

Hans Kristian Solbu dåpsbarn og stolte foreldre

Alle barna i seng sånn ca. rundt klokka 20, huset er relativt ryddig, gullrekka på statskanalen har tydeligvis tatt sommerferie, og noen har skjenket meg et stort glass rødvin med beskjed om å produsere noe skriftlig på bloggen. Livet i trebarnsfamilien begynner altså å falle på plass, og mor kan igjen nyte fredagskvelden i halvsøvne foran TV’en med PC på fanget og vin i glasset.

Det har selvsagt vært noen hektiske måneder siden siste oppdatering, men nå begynner roen å senke seg. Eivor og Einar har blitt ca 4, 5 måneder gamle, og etter en periode med litt skriketrening i vogna på stua har de nå blitt så flinke til å sove om natta at de har fått fast plass i 2. etasje. De er fortsatt oppe og får mat en gang eller to, men med termos og melkeflasker går det i en fei og i løpet av en drøy halvtime sover alle søtt på puta si igjen. Det finnes selvsagt netter da alt går skeis, men i hovedsak har altså nettene blitt både lengre og bedre.

Vi tror sånn generelt at vi har ganske snille barn. Tvillingene skriker stort sett bare når de er sultne, men det er de jo støtt da. Vilja er stort sett blid, aktiv og kreativ, men som 2-åringer flest har hun jo ganske selektiv hørsel og begrenset dømmekraft. Vilja er forøvrig en flott storesøster som gjerne blir med på tvillingkos, bleieskift, og mating, men av og til kan det bli litt for mye tvillingtull, synes hun, og da kommer det fort en tvillingdask eller to.

7 meter langbord pyntet og klart (Takk til Anette)Det at huset i skrivende stund er relativt ryddig skyldes en kombinasjon av gårsdagens dåpsfest, mormorbesøk, og vårt nye familiemedlem fra Filippinene. I går ble Eivor og Einar døpt i Havstein kirke med påfølgende festivitas i Dyrborgveien. Mormor hadde vært tilstede og ryddet og vasket hus i flere dager, tante Anette hadde vært her og pyntet 7 meter langbord, Jonalyn og Donna hadde lagd nydelig mat, og både farmor, mormor, tante Monica og fetter Jonathan bidro med kaker. En nymontert trampoline i hagen sørget for at barna også fikk en fin fest, og det ble mange fine gaver på Eivor og Einar. Vår egen vurdering er at både oppførsel i kirka og festivitas holdt til en solid ståkarakter. Vi takker alle som deltok for en fin dag!

For å oppsummere synes vi altså at vi begynner å få dreisen på livet som trebarnsforeldre. Vi har til og med vært ute på litt festligheter, testet seilformen, jobbet litt, jogget litt, og testet bærmeisformen med ”7 topper” i bymarka.  Fortsetter det sånn tror vi rett og slett at det kan bli en ganske fin sommer.

1 thought on “Begynner vi å få dreisen på trebarnslivet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *